Kapital

Igår var vi äntligen på Kapital, nattklubben med sju våningar och typ en av Madrids största. Det var riktigt roligt och är något som antagligen kommer göras om. Nästan alla från klassen var med också så det var mycket svenskar där kan man säga.
Idag har jag annars varit inne i Madrid en sväng med Linnea, Clara och Annika och ikväll ska jag bara ta det lugnt för imon ska jag upp tidigt och spela golf, yeeey! :)

Tog inte så många bilder men ovan ser ni i alla fall två bilder från Moon Dance och en från Kapital

Jueves

Dagen började med historia (kill me typ.) Det är nog det tråkigaste ämnet i världshistorien och till råga på allt lyckas alla historia lärare, i Sverige som i Spanien, alltid tro att alla elever är några jäkla Einsteins som kan allt om Gustav Vasa, Andra Världskriget, Franska Revolutionen osv. men det är vi inte så istället sitter vi och ser ut som tjugo frågetecken medan de babblar på om alla gamla kungar och krig hit och dit. Ni fattar poängen, jag tycker inte om historia!
Dagen fortsatte lite bättre med spanska, matte och svenska och sedan var skoldagen slut. Då åkte jag och Linnea och tränade på gymmet och vi var där i hela två timmar, hej träningsvärk!
Imorgon är vi lediga från skolan för lärarna ska till Paris så ikväll blir det fiesta. :) Sen så ska jag sova över hos Emma i natt med, blev aldrig av igår eftersom hon hade migrän.

Puerta del Sol

Friidrottsdag

Jajamen idag har det varit friidrott för hela slanten. Åkte med buss från skolan till friidrottsanläggningen vid 11 och sen var vi där hela dagen och hoppade höjdhopp, längdhopp, stötte kula osv. Har alltid ogillat friidrott men idag var det roligt faktiskt, kanske beror på att det var så länge sen jag gjorde det sist.
Eftersom friidrottsanläggningen låg cirka en kilometer ifrån Ikea kunde vi ju inte motstå att åka dit när vi hade slutat. Vi kollade runt lite, testade sängar och bara kände doften av Sverige. Sedan så åt vi ju självklart lite svensk mat och inhandlade svenskt godis. Jag åt pannkakor och guuuud vad gott det var!! Det är min absoluta favoritmat genom tiderna och nu har jag inte ätit det på snart en månad så jag kände att det var välbehövligt. ;) Nu har jag i alla fall stillat min hemlängtan (även fast jag inte direkt hade nån hemlängtan innan) och kan fortsätta njuta av Madrid!
Sen i natt var det planerat att jag skulle sova hos Emma igen men nu har hon fått migrän, stackarn, så vi får se hur det blir. Btw så lagade jag och Emma en asgod pasta carbonara igår till kvällsmat, så jäkla najs var det att få bestämma helt själv vad man skulle äta. Sen självklart blev det lite fro-yo's (frozen yoghurts) till efterrätt. ;)


27 september

Inte mycket har det hänt idag, har varit i skolan från 10 till halv 6(!) Dock brukar vi egentligen inte gå till halv sex men idag skulle vi kolla på en film på spanien kunskapen/spansk kulturhistorian så vi fick dra över lite. Filmen var väldigt bra för en gång skull, de filmer man ser i skolan brukar annars inte vara någon höjdare precis. Nu ska jag i alla fall bege mig hem till Emma för jag ska sova där i natt. :)

Filmen vi såg

Study

Idag har vi endast haft två lektioner i skolan, spanska och idrott, så det var väl inte överdrivet ansträngande. Åkte efter skolan till Gran Manzana där vi kollade lite i de fåtal butiker som finns där och sen åkte vi hem till Emma som är själv hemma (lyckades få in ett lite rim där också ja, lite småroligt sådär) och pluggade. Har en feeet historia läxa tills imon som vi lyckades göra klart och sedan gjorde jag och Linnea också klart vårt samhällsarbete, duktiga tjejor. Kan väl dock erkänna att vi inte pluggade jätteaktivt hela tiden, tog lite pauser då och då där vi facebookade/bloggade, lekte med marsvinet Abby och åt frozen yoghurts, har blivit så besatta av llaollao (yoghurtstället i Madrid som jag har berättat om ett antal gånger) att vi nu har börjat frysa in egen yoghurt, gottttt :)

El centro comercial La Gran Manzana

25 september

Gårdagen spenderades som sagt var på bio med Linnea. Filmen var dubbad till spanska (som alla filmer och tv-program är här) så vi fattade ju inte allt de sa men vi förstod ändå mer än vad vi trodde vi skulle göra, dock hängde man ju inte riktigt med på alla skämt, så när resten av biosalongen skrattade satt vi som två frågetecken, men man fattade ju helheten ändå. Sedan var vi ju lite trötta också efter den föregående kvällen vilket resulterade till att Linnea tog en liten powernap ett par minuter under filmen, kan behövas ibland. ;)
Idag har jag sovit länge vilket var väldigt välbehövligt och sedan åkte jag en liten sväng till golfbanan och tränade. Det var riktigt roligt, blir ju inte av att man tränar lika mycket här som hemma för det är liiite krångligare och tar liiite längre tid att ta sig till banan här än hemma. Sedan verkar golf i Madrid också bara vara en sport för överklassen vilket leder till att alla banor är privata och då får inte jag spela på dem. Aja jag får nöja mig med att träna lite på korthålsbanan tills vidare, kul det med ju. :)
Igår fyllde också min fina mamma år, hoppas du hade en bra födelsedag. Saknar dig!

Tycker att filmen var dubbad riktigt bra, såg nästan ut som att de snackade spanska på riktigt

Ir al cine

Ikväll åker jag och Linnea in till Madrid och går på bio medan våra compañeros Clara och Emma går ut och festar igen. Kände att jag var liiiiiite för trött för fest ikväll också. Bio blir ju kul i alla fall, tänkte se Con Derecho A Roce (eller friends with benefits på englska.)


A mi me gusta baila

Framför datan sitter nu en trött och mätt Fanny som för en stund sedan kom hem från la casa de Emma. Det blev en lååång natt igår men kul var det. Vi var dock inte på Kapital utan istället på Joy, en annan stor klubb i Madrid där alla fotbollsspelare tydligen hänger enligt Claras värdmamma. :)

Lite bilder från gårkvällen

Och avslutningsvis, en liten bild på Emmas marsvin Abby ;)


Life is good

Jaha då var det fredag igen, woho. :) Dagarna går så jäkla snabbt här, kan inte fatta att jag har varit här i nästan tre veckor nu, fast samtidigt känns det som att man alltid har bott här för nu har man kommit in i rutinerna och vardagen osv. Tycker i alla fall om det väääääldigt mycket här. :D
Fredag idag som sagt var vilket betyder att det var en kort dag i skolan. Kom hem för en stund sedan tillsammans med lite plugg så tänkte försöka sätta mig och plugga lite nu så att man blir av med allt så fort som möjligt.
Annars så är det för övrigt tydligen höst här i Spanien sedan 11.05 idag. De har en speciell dag och klockslag då det slår över från sommar till höst vilket var idag, liiite konstigt kan jag tycka.
I natt ska jag i alla fall sova över hos Emma tillsammans med Clara och Linnea för hennes värdmamma åker på en tio dagars semester idag och lämnar Emma helt ensam. Ska även hålla min kära vän sällskap på tisdag och onsdag nästan vecka då jag också ska sova där.
Ikväll bär det in mot Madrid och förhoppningsvis ska vi gå på Kapital, en av Madrids största klubbar. :)

Helt okej höstväder tycker jag ;)

He estado en Madrid

Kort dag i skolan idag, bara tre lektioner och sedan var skoldagen slut, trevligt trevligt! Åkte efter skolan in till Madrid där vi först åt på ett ställe som heter Montaditos och bara för att det är onsdag idag kostade all mat/dricka där 1 Euro (det gör det varje onsdag.) Dock var det ju med tanke på det billiga priset liiiite fler personer än vi som tänkte äta där så vi fick stå och vänta på ett bord ganska länge men det var värt väntan för de små mackorna som vi beställde var verkligen jättegoda. Ett ställe jag kan rekommendera om ni har vägarna förbi Madrid. ;)
Sedan shoppade vi lite, eller inte jag, men Emma och Clara gjorde och efter det gick vi och åt (igen) på Llaollao, ni vet det yoghurtstället som jag berättade om för nån vecka sen. Kan ju också inflika att vi även idag besökte den svenska godisaffären och inhandlade lite blandat svenskt godis. Det var riktigt gott kan jag tala om, vet inte om jag någonsin har tyckt om lösgodis så mycket som idag. Till kvällsmat fick jag sedan bönsoppa, goooooottttt........ eller inte!


20 september

Idag har jag varit i skolan till kl. 5, låång dag med många lektioner kan jag tala om. Fick också lite läxor och sånt smått och gott och duktig som man är åkte man och satte sig på Starbucks i Diversia med Emma och Clara direkt efter skolan och pluggade. Vi hann även trycka i oss lite (mycket) fika innan vi åkte hem igen, mums mums. :)
När jag kom hem käkade jag kvällsmat och sedan har jag spenderat den resterande delen av kvällen med att slå in min och Emmas spanska böcker i plats, inte helt lätt kan jag tala om! Jag fick göra om min hela TRE gånger för de två första gångerna gick det inte ens att stänga boken, tur att jag köpte mycket plats i alla fall.


Cardiobox

Skola idag igen och så, har väl inget överdrivet intressant att berätta om skoldagen idag. Efter skolan var jag i alla fall och tränade (igen!) med Linnea och Anna. Vi gick på ett pass som hette Cardiobox, roligt faktiskt. Det var typ lite boxning fast man boxade liksom inte mot någon utan bara i luften, hehe ja ni fattar, kul var det i alla fall. :)

De spelade Paramore också, me gusta :)

To much sun?

Var ju som jag skrev i förra inlägget och solade på gymmet tidigare idag och jag kan ju nu konstatera att jag har bränt mig lite. Det konstiga var att det såg inte ut som att jag hade bränt mig när vi var på gymmet men sen när jag kom hem och kollade mig i spegeln var jag ju fasen knallröd! Till och med min värdmamma tyckte att jag såg lite roja ut. ;) Självklart solade jag ju som vanligt bara framsidan så nu är jag röd på framsidan av kroppen och vit på baksidan, snyggt! Aja det är skönt med lite sol i alla fall, antar att ni inte får så mycket av det i Sverige eller? ;)

Har även fått en snygg liten vit ring på halsen

El gimnasio

Yes yes, på gymmet har vi hängt nu två dagar i rad, måste ju utnyttja gymkortet nu när vi har behövt att krångla så mycket för att få det. Det är ett väldigt stort gym så det finns i princip allt där, till och med en pool. Igår var vi alltså och tränade lite på gymmet och likaså idag. Efter tränandet idag hängde vi vid poolen och solade, sköööönt. :) Och nu sitter jag här och bara tar det lugnt och vilar ut mig inför skolan imon. ;)



Skola, krångel med gymkort, failad inspark osv.

Ja rubriken sammanfattar väl detta inlägget i stora drag hade man väl kunnat säga. Igår var det alltså skola igen som vanligt, hände väl inget speciellt egentligen, slutade 12.50 vilket var skönt. Åkte i alla fall hem efter skolan och chillade lite, kollade bland annat på Vampire Diaries (dock inte på spansk tv med dubbat tal utan på datan på engelska) som hade säsongsstart igår. Kan ju ta och inflika att efter att jag hade kollat på det funkade inte internetet längre så därför kunde jag inte blogga igår, var tydligen nåt strul med det här i Alcobendas för det var nästan ingen som hade internet.
Sedan vid kl. 5 gick jag och min värdmamma till El Ayuntamiento, vilket är detsamma som stadshus typ. Där skulle jag i alla fall skriva in mig hemma hos den spanska familjen för att då alltså bli officiell Alcobendas-bo och på så sätt kunna få billigare gymkort. Detta kan låta krångligt, och tro mig, det var det! Väl där träffar jag Emma, Clara och Alexander som också ska skriva in sig och sedan började krånglandet. Kan ju dra historien i korta drag: värdmamman skällde ut personalen, Fanny och värdmamman fick gå hem igen (tur att det bara tar 3-4 minuter), hemma hämtade Fanny ett papper som man tydligen var tvungen att ha, värdmamman hämtade också värdpappan som var tvungen att skriva på ett annat papper, Fanny och värdmamman gick tillbaka till Ayuntamiento igen, värdmamman verkade betydligt gladare denna gången, det tog sin lilla tid men tillslut så löste allt sig. End of story. Så nu har jag skaffat mig ett gymkort till rabatterat pris och allt så jag är nöjd :)
Sedan började kvällen närma sig och det ar dags för inspark i en park i Alcobendas som treorna hade fixat. Det verkade som att det skulle bli ganska roligt men efter att någon tydligen hade kastat en flaska på en anka kom polisen och då var det bara att packa ihop allt igen. Vi åkte in till Madrid istället och dansade lite på Starstudio, stället vi har varit på fyra gånger nu tror jag ;) Lyckat dag trots allt!

Här är lite bilder från kvällen, tog inga foton på dagen

Time of your life


It's something unpredictable
But in the end it's right
I hope you had the time of your life

Living the Madrid life

Idag har vi varit i Madrid hela dagen med skolan igen, älskar att lektionerna fortfarande inte riktigt har kommit igång, har ju typ haft sommarlov sen i juni nu. Me gusta mucho! :D I alla fall så var vi i Retiro Parken och hittade på lite olika saker för att lära känna varandra bättre och så. Sedan stannade vi kvar i Madrid och shoppade lite, köpte nagellack och en klänning. Vi hittade också ett ställe som man kunde köpa yoghurt på där man fick välja mellan olika frukter, nötter och såser att ha till, kanske inte låter så gott men det var det! Deras smoothies var också asgoda btw. :)

Vi turistade lite

Här är den, yoghurten alltså

Söta tjejor


LOVE MADRID!

Plaza Norte

Idag var det skola igen som vanligt, slutade dock tidigt så vi åkte till Plaza Norte som är ett stort shoppingcenter som ligger ganska nära där vi bor. Vi spanade in lite affärer och så och jag fick med mig ett par shorts och en tröja hem. :)
Sen när jag kom hem var jag så himla sugen på att spela lite golf så jag åkte iväg till golfbanan och ställde mig där och tränade lite, trevligt trevligt :)

Fint var det inne på Plaza Norte i alla fall

Bergsvandring

Japp, som rubriken lyder var vi på bergsvandring idag med skolan. Det var lite jobbigt kan jag tala om, trodde typ att det skulle vara breda stigar vi skulle gå på men nej det var det inte, det var smala och branta stigar och uppförsbacke i princip hela vägen. Men det var rätt kul ändå, roligare än att sitta i skolan och ha vanliga lektioner i alla fall. Sen fick man ju träna lite också i väntan på våra gymkort som förhoppningsvis ska inhandlas denna veckan. Vi stannade i alla fall på toppen av berget där vi fick bada i nån typ av sjö vilket var skönt efter den långa vandringen, den var dock iskallt så jag kan väl inte påstå att jag spenderade många sekunder i vattnet. ;)
Efter skolan hängde jag med mina tjejor i en park i Alcobendas vilket var najs, har nog blivit lite solbränd idag också eftersom vi har spenderat nästan hela dagen i solen.
Sedan har jag typ spenderat hela kvällen vid datan och skypat med en massa personer. Först med min moster i USA, sedan med Linnea i London, efter det med Bella i Paris, sen med Linnea och Bella igen tillsammans med mina Madrid-amigas Emma och Linnea och slutligen även med mamma och pappa. Kul var det i alla fall att höra hur alla har det :) Förresten så fick jag friterade kycklingar till kvällsmat, min nya favoritmat här i Madrid typ ;)


El bolso

Fick en förfrågan från min moster Ulle via mamma om jag kunde lägga upp väskan som jag köpte på Rastro så här kommer lite bilder på den :)


12 september

Inget speciellt har hänt idag, har varit en vanlig skoldag som nästan bara har bestått av håltimma. Började vid nio och slutade så sent som halv fem trots att jag bara hade tre lektioner så det var ganska segt. Vi har också fått vår första läxa, suck, nu kör skolan snart igång på allvar, har ju liksom bara varit som semester än så länge här i Madrid. Men hade i alla fall tänkt att vara duktigt och plugga klart med allt så fort som möjligt så att man har mer tid över till annat, får se hur länge det konceptet håller. ;) Imon blir det i alla fall bergsvandring med skolan! Adios!

Gött att det är fint väder här så man kan använda håltimman till att sola :)

El Rastro

Idag åkte jag in med mina amigas till Madrid för att kolla lite på El Rastro, en marknad som de sätter upp varje söndag. Hyfsat trötta tjejer återvände sedan till Alcobendas vid fem tiden och efter det tog jag en välbehövlig siesta.
Trevlig dag har det varit i alla fall, kollade runt lite på El Rastro och sedan käkade vi lite lunch och kollade i lite andra affärer. Tro dock inte att någon av oss var på shoppinghumör direkt för vi var ju som sagt väldigt trötta efter den intensiva helgen. Köpte i alla fall en skinnväska på El Rastro för 20 €. :)
Förresten så gick vi förbi en affär i Madrid som sålde massa lösgodis och vi tyckte därför att det påminde lite om Sverige. Efter en närmare titt så såg vi att det faktiskt var en svensk godisaffär som sålde både svenskt lösgodis (till och med namnen på de olika godisarna stod på svenska) och Marabou, Daim och annan svensk choklad. Vet i alla fall vart man ska hänga nu om man längtar hem ;)


La gente esta muy loca

Här kommer lite blandade bilder från helgens festligheter. Har bland annat käkat på Plaza Mayor och dansat på lite olika klubbar. :)


Un campo de golf

Igår besökte man en golfbana här i Madrid och fick spela lite, kändes som att det var en evighet sedan man spelade sist men det var typ bara en vecka sen. Banan var dock bara en korthålsbana, men en fin sådan kan jag lova er. Det fanns både restaurang, omklädningsrum, en stor drivingrange, fina träningsområden och en stor shop, har nog aldrig varit på en korthålsbana som har alla dessa saker förr men däremot kostade det ju därefter. Man var till och med tvungen att boka en tid för att få gå ut och spela. Kul och spela lite var det i alla fall. :)

Lite bilder på golfbanan

Mi habitación

Här kommer lite bilder på mitt rum här i España, litet men ganska mysigt :)

Utsikten från fönstret

8 september

Idag har jag varit i skolan som vanligt och idag var första dagen vi hade vanliga lektioner, dock var det mest introduktion av de olika kurserna. Alla lärarna har vi träffat idag i alla fall och jag tycker att de flesta verkar väldigt bra faktiskt. I morgon är vi lediga för det är nån slags helgdag då alla i Madrid är lediga så ikväll ska vi åka in till stan och käka och sedan blir det lite fiesta :)
Btw så skrev jag mitt spanska mobilnummer här för några dagar sen och det var tydligen fel nummer så det rätta numret är 0034622796361 ;)

Me gusta el tiempo

Lite tankar

Nu har jag varit i här i fyra dagar och jag kan fortfarande inte fatta att jag är i Madrid, allt går så himla bra tycker jag och jag trivs jättebra. Värdfamiljen är snälla och jag kan kommunicera med dem utan allt för stora problem, självklart så fattar jag ju inte allt vad de säger men språket är absolut inte ett så stort problem som jag trodde det skulle bli när jag lämnade Sverige.
Vädret är underbart, 30 grader och sol, precis så som jag vill ha det. Tänk er att kunna sitta ute på skolgården i bara shorts och t-shirt och ändå svettas och att kunna gå utanför dörren vid i princip vilken tid på dagen som helst utan att behöva tänka på att ta på sig tjocka tröjor och jackor.
Staden är så fin och det är så kul att få bo i en storstad, lite omväxling från lilla Halmstad liksom ;) Maten har än så länge inte heller varit ett så stort problem, har inte fått nån allt för konstig mat hit tills. Sen är jag ju också här med några av mina bästa vänner så kan det bli bättre?
Det var det jag hade säga, lite tankar om situationen just nu men jag kan ju sammanfatta det hela genom att säga att jag än så länge tycker om Madrid vääldigt mycket och även fast jag vet att det antagligen kommer bli jobbigt ibland med massa plugg osv. så ska jag försöka njuta hela tiden för denna upplevelse är något man kanske bara får göra en gång i livet. :D

Gatan där jag bor

Schemat i Madrid

Idag fick vi schemat för denna terminen. Helt okej faktiskt, det bästa är nog att jag bara går till 12.50 på fredagar för jag hatar att gå länge då, i Sverige gick jag till halv fem på fredagar... inte så kul! Förutom det går jag inte länge på onsdagar heller men har en fet håla på måndagar på tre timmar och 20 minuter, study time säger jag bara.

 

Ni kan ignorera första lektionen på tisdagar för det är bara extra-matte vilket är frivilligt


Hola hola

Varit i skolan hela dagen idag, haft en spanska dag med muntligt och skriftligt prov så att de skulle kunna kolla vilken nivå man ligger på. Det gick väl helt okej antar jag, trodde det skulle vara svårare. Annars så har det väl än så länge inte hänt så mycket förutom att vi hade lite problem med bussarna på vägen hem, har inte riktigt fattat bussystemet än så vi tog väl kanske lite fel buss vilket ledde till att det tog något längre tid att komma hem från skolan än till skolan.
Har varit hemma från skolan en stund nu och bara slappat, bland annat så har jag skruvat ihop mitt överfallsalarm som jag fick av min moster innan jag åkte hehe. Vet bara inte riktigt vart jag ska lägga det för det sätts på ganska lätt och vill inte precis att värdfamiljen ska vakna mitt i natten av ett ashögt tjut ;).
Nu ska jag i alla fall snart ut och powerwalka i Alcobendas med Clara, Linnea och Emma :)

Steker på skolgården

Emma leker med maten

Madrid

Kom precis hem från Madrid för en liten stund sedan, har varit där hela dagen så man kan ju säga att jag är gaaaanska trött nu. Först gick vi runt och kollade på lite olika sevärdigheter som Plaza Mayor, slottet Palacio Real och Puerta del sol och lärarna pratade lite om varje ställe. Det var väl ganska kul men efter att man hade gått runt i 2 timmar i 30 graders värme var man hyfsat trött.
Vi åt i alla fall sedan vår matsäck som värdfamiljen hade skickat med oss i Retrio Parken, sex mackor staplade på varandra, ett äpple, två plommon och två muffins fick jag med mig, lär nog inte svälta ihjäl under min vistelse här i alla fall ;) Vi lekte lite lekar och så i parken vilket var kul och sedan var skoldagen slut. Då stannade vi i Madrid och kollade i lite affärer, köpte ett par skor i alla fall :)
Har precis ätit kvällsmat nu, fick riktigt god mat idag faktiskt. Kan också nämna att jag igår lade märket till att min värdfamilj har en julduk på deras matbord med tomtar och julstrumpor och allt på, antigen är de väl förberedda inför den kommande julen eller så har de väl bara låtit den ligga kvar sen i julas, liiiite konstigt i alla fall.
Vill också bara säga att jag tycker Madrid är så himla fint med alla fina byggnader och parker och allt, me gusta mucho :D

Roligt hade vi på tåget i morse ;)

El Palacio Real

Lyxig H&M affär i Madrid

Detta är Spaniens mittpunkt, alltså har jag stått mitt i hela landet, coooooolt ;) Förresten så är det skorna som sitter på foten längst till höger som jag köpte idag

El oso y madroño

Primer día en el colegío

Idag var det första dagen i skolan här i Madrid. Jag vaknade vid kl. 7, gjorde iordning mig och åt frukost, fick dock bara en muffin till frukost (tydligen det spanjorerna äter till frukost) så får väl försöka fråga om jag kan få nåt annat i morgon. Mötte upp Clara och Linnea på busshållsplatsen och vi lyckades hoppa på rätt buss och komma fram till skolan i tid, duktigt av oss :)
I skolan sen fick vi träffa alla andra elever som ska gå på gymnasiet, vi körde lite namnlekar och så, så nu kan man typ allas namn. Vi fick också busskort, kartor över Madrid och Alcobendas och SIM-kort till mobilen så numera har jag ett spanskt telefonnummer (0034622736361 är numret ifall någon undrar.) Hem från skolan åkte vi metro så nu har jag testat på det med, rätt smidigt tycker jag.
Efter skolan hängde jag med mis amigas här i Alcobendas. Vi var på La Gran Manzana som är ett köpcentrum dit det tar ungefär fem minuter för mig att gå så det är najs :) Vi shoppade lite nödvändigheter som t.ex. schampoo och balsam och block och pennor och sånt att ha i skoan  skolan.
I morgon ska vi åka in till Madrid med skolan och kolla på sevärdigheter och gå runt lite i Madrid, kul kul! Sen stannar vi kanske kvar i Madrid efteråt och spanar in lite affärer. :)

I skolan

Emma es muy loca ;)

På metron

Mis amigas

Shopping shopping

Har fått höra väääldigt många gånger nu hur viktigt det är att hålla hårt i väskan för att undvika ficktjuvar så här demostrerar vi hur man ska ha väskan på metron höhö


Estoy en Madrid

Då var man alltså i Madrid! Landade vid tre tiden och möttes upp av värdfamiljen på flygplatsen. Resan gick väldigt bra tycker jag och alla väskor lyckades för en gång skull komma fram, dock fick jag som väntat betala övervikt för min 30 kilo tunga väska, men 450 kr för sju kilo övervikt var inte så farligt ändå. Vi åkte sedan direkt hem till värdfamiljen som bor i en ganska liten men mysig lägenhet i Alcobendas som ligger precis utanför Madrid. Där började jag packa upp vilket tog vääääldigt lång tid med tanke på att jag har med mig miljontals olika klädesplagg, därav den 30 kilo tunga väskan.
Resten av dagen fick jag och Linnea en liten rundtur i Alcobendas av familjerna (som för övrigt är släkt, nära släkt också ;)) så att vi hittar till busshållsplatsen osv. i morgon när skolan börjar. Familjen jag bor hos består av Encarna, Emilio, deras dotter Sonia som fortfarande bor hemma trots att hon är 30 år och Sonias son Adrian på fem år. Tycker familjen verkar bra och jag försöker kommunicera så gott som det går på min halvtaskiga spanska, det går rätt bra faktiskt, förstår det mesta och om jag inte gör det ser jag bara glad ut, nickar och säger si si ;)

Lite bilder från dagen

Nu drar jag

Idag har jag spenderat min sista dag i Sverige på tre och en halv månader. Framförallt så har jag packat och fixat klart de sista grejorna men mormor, farmor och co. har även varit här och ätit tårta, gott gott :) Kan ju också ta och nämna att min kära resväska väger 30 kg trots att den bara fick väga 23 kg, ajdå...
I morgon åker vi i alla fall halv fem hemifrån till Helsingborg där jag möter upp mina resekamrater och tar sedan tåget till Köpenhamn. Det känns så sjuuuukt konstigt att jag åker till Madrid i morgon men det ska verkligen bli riktigt roligt! :D Mindre roligt är att jag i morgon måste säga hejdå till min undebara familj som jag inte kommer träffa förrän i oktober då de kommer till Madrid.
Nu ska jag gå o lägga mig, vi hörs från Madrid nästa gång :)

Mamma och jag igår när vi hade spakväll i bubbelpoolen

God tårta kan jag lova er

Lite bilder från dagen på toda la familia :)

Packar för fullt

Jajamen här packas det, börjar nog faktiskt att bli klar snart tror jag. Jag och mamma har hållit på hela morgonen med packningen och det såg rätt mörkt ut ett tag, trodde inte att det ens skulle gå att stänga väskan. Men jodå det gick, däremot finns det inte något som helst utrymme för fler kläder/skor så när la familia kommer i oktober får de ta med sig lite av mina kläder hem igen för vid det lagret lär jag nog ha shoppat lite (mycket) grejor ;)
Väskan går ju som sagt var att stänga så det är ju positivt men jag kommer antagligen få betala för övervikt, men det får man ju ta, ska ju ändå vara borta i fyra månader! Och sen säger mamma att hon tror att det här med packningen ligger i släkten för vi lyckas alltid få med oss liiiite för mycket saker. ;)

Här har vi den fullpackade väskan och golfbagen som givetvis också får följa med

Nu är det nära

När folk frågar mig när det är jag ska åka så blir svaret inte längre om två månader, om en månad, på söndagen om två veckor, inte nu på söndag utan nästa söndag, om en vecka, utan nu är svaret på söndag, nu på söndag, dagen efter imorgon, ja ni fattar, det är riktigt nära nu!
Jag fattar inte att jag snart kommer befinna mig i ett annat hus och i ett annat land med människor som pratar ett främmande språk, jag fattar inte att jag flyttar till Madrid inom de närmsta 48 timmarna. Det känns så konstigt för plötsligt är resan som alltid har varit så långt borta nu så nära och blir snart verklighet. Är inte så nervös än men jag antar att det kommer, om det inte kommer när vi hoppar på planet kan jag ju garantera att det kommer innan första mötet med värdfamiljen, det är ju ändå hos dem jag ska spendera en stor del av mina fyra månader så man vill ju gärna göra ett bra första intryck. ;)

Mina fina Madrid-tjejor

Like old times

Kom hem för en liten stund sedan efter att ha varit ute och träffat mina fina frösakulls-kompisar som jag spenderade största delen av min högstadiet tid med. Nu kommer jag inte träffa dem på fyra månader, buhu! Jag kommer sakna er jättemycket tjejer!
Här kommer lite gamla bilder på mina amigas :)

Vad ska man säga? Vi hade kanske liiiite för mycket fritid ;)

♥ Knäckebröd ♥

Snygga tjejor ;)

RSS 2.0